top of page

Méretre szabott öltönyök- olasz szabó vagy kínai szabó





Méretre szabott öltönyök- olasz szabó vagy kínai szabó

Ár - Az olasz szabó által készített öltözet ára minimum 2000 euró. Sok eladó állítja hogy Olaszországban készültek, de valójában Ázsiában készülnek. Ha egy szabó kevesebb mint 1500 eurót számít fel, és azt mondja, hogy ‘Made in Italy’, akkor győződjön meg róla, valóban így van-e . Kipróbálhatja - megrendeli a ruhát a kínai újév alatt, amikor a kínai szabók 2 héten át ünnepelnek, zárva tartanak. Ha képes arra, hogy két nap alatt készitse el öltönyét, azt jelenti, hogy biztosan nem Kínában teszi .

Minőség

A világszerte árult méretre készült öltönyök több mint 70-80%-a Ázsiában készül. Csupán 10-20%-a készül a világ más részén, és szerintem kevesebb mint 1%-a a méretre szabott öltönyöknek amelyek valójában Olaszországban készültek. Ha a minőség valóban rossz, miért dől be olyan sok ember hogy Ázsiából rendeljen? Az árak alacsonyak Ázsiában csakúgy mint a fizetések , a kínai szabók életminősége sokkal rosszabb mint az olaszországi szabóké, ami szomorú. Kína a világ legnagyobb gyártója -iPhones , Nike cipők, drága TV-k többségében Kínában kerülnek gyártásra.

Ne szégyeld ha Kínában készült öltönyt viselsz, hiszen ugyanonnan vásárolsz mint az emberek többsége. Szabás

Egy kínai szabó nem tud 2-3 próbánál többet ajánlani kivéve, ha folyamatosan jelen vagy az országban, csakúgy mint az olasz szabók. A technológia fejlődésével más időket élünk. Mostanra a szabók láthatják a kliens fotóit a szabás során, készítés során, még pontosabb ismereteket szerezve a vevő testalkatáról , testtartásáról amely a 90-es évek előtt nem létezett. Ez az oka annak, hogy a 2-3 próbával készült öltönyök száma sokkal kevesebb mint előtte . A méreteket levevő személynek létfontosságú a szerepe , ő az, aki miatt bohócnak vagy sztárnak fogsz kinézni. A tapasztalat a legfontosabb. Fontos az egyetértés és a tapasztalat a méretet levevő és az anyagot szabó szakemberek között. Ha a méreteket levevő szakember tapasztalt , kiváló egyetértésben a szabóval akkor az öltönynek jobbnak kell lennie, mint egy 3 próbás olasz szabó által készítettnek az ára töredékéért.



Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page